Изследователи от Института Франсис Крик са установили ползите от някои

...
Изследователи от Института Франсис Крик са установили ползите от някои
Коментари Харесай

Ето кой зеленчук е много добър за имунитета

Изследователи от Института " Франсис Крик " са открили изгодите от някои храни и хранителни добавки, съдържащи индоли. Според изследването, оповестено в списание Cell Host & Microbe, подобаващата диета може да защищити от хронична зараза, породена от Cryptosporidium, която е постоянно срещана при деца под двегодишна възраст.
Предишно изследване, при което доброволци са били изложени на Cryptosporidium, демонстрира, че хората с по-високи равнища на индоли във фекалиите са устойчиви на инфекцията. Индолите са молекули, които постоянно се срещат в кръстоцветните зеленчуци като броколи и за които е известно, че задействат рецептора за ароматни въглеводороди (AHR), който поддържа защитната функционалност на червата, кожата и белите дробове.
При новите опити откривателите излагат мишки на паразита и следят, че инфекцията провокира увеличение на имунните кафези в чревния епител (слой от кафези, покриващи червата), които са част от първата линия на отбрана. Когато тези CD8+ Т-клетки са трансферирани на мишки с отслабена имунна система, способността на гризачите да се борят с криптоспоридиите се покачва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР