Изследователи мислят, че са открили непознат вид клюномуцунест кит край

...
Изследователи мислят, че са открили непознат вид клюномуцунест кит край
Коментари Харесай

Изследователи видяха непознат вид кит край Мексико

Изследователи мислят, че са разкрили чужд тип клюномуцунест кит край западния мексикански бряг, заяви Ройтерс.

Ако това бъде доказано, откритието ще е доста значимо.

Морските биолози от океанографския институт "Скрипс " са се натъкнали на три необикновени екземпляра, до момента в който са следили клюномуцунести китове на 17 ноември покрай мексиканските острови Сан Бенито, на към 500 км от американската граница, предава Българска телеграфна агенция.

"Тези животни излязоха на повърхността тъкмо до кораба - описа Джей Бароу от екипа. - Беше феноменална среща. Голяма необичайност е да видиш клюномуцунест кит, а да се натъкнеш на отзивчива група такива китове е още по-необичайно ".

Биолозите в началото не са осъзнали, че виждат чужд тип китове. Разбрали това чак когато почнали да изследват фотосите.

Зъбите на евентуалния нов тип са ситуирани друго. Подводни записи на издаваните от животните звуци също демонстрират, че те са неповторими.

Учените чакат резултатите от разбор на водни проби, в които може да има кафези, подобаващи за ДНК проучване. То ще покаже дали китовете са нов за науката тип.

Клюномуцунестите китове живеят в отдалечени региони. На дължина доближават до 5 м, само че са сложни за наблюдаване, тъй като плуват и се хранят на дълбочина към 900 м. На повърхността излизат единствено с цел да дишат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР