"Изселилите се" вчера роми в циганската махала във Войводиново се

...
"Изселилите се" вчера роми в циганската махала във Войводиново се
Коментари Харесай

Циганите от Войводиново се изнасят от махалата


"Изселилите се " през вчерашния ден роми в циганската махала във Войводиново се върнаха. Но с цел да си събират багажа и да се изнасят. Това заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Атанас Илков, представен от Plovdiv24.bg. След побоя над 33-годишния снайперист от Специалните елементи Валентин Димов и митингите в селото, ромите бяха опразнили махалата.По думите на комисар Илков, тази заран към 20 жители на ромската махала в пловдивското село са почнали да си събират багажа и да го товарят на коли.

"Това, което се изискваше от нас, го направихме. Сега на митингите, ние ще сме там и ще подсигуряваме публичния ред и сигурността на хората ", разяснява още Илков.

По думите му работата във Войводиново продължава и през днешния ден. От служителите на реда с формирани 11 акта по няколко закона - за документи за идентичност, за придвижване по пътищата. Съставени са и 16 констатртивни протокола от община "Марица ".

15 са рисковите постройки, разказани от общинската администрация. "Продължава и тяхната работа през днешния ден по разказване на противозаконните постройнки и напълно скоро ще има унищожаване на рисковите здания ", добави шефът на пловдивската полиция. "Ако успеем да намерим строителна компания и сключим контракт за събарянето през днешния ден, още на следващия ден ще можем да стартираме със събарянето ", съобщи от своя страна кметът на Община "Марица " Димитър Иванов. За останалите противозаконни постройки тече 7-дневният период, след което и при тях ще се пристъпи към разрушаването им.

Протестите във Войводиново обаче не престават. Тази вечер в 18 часа жителите на селото още веднъж ще се съберат на площада.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР