Изсъхнала топола може всеки момент да падне върху минувачи или

...
Изсъхнала топола може всеки момент да падне върху минувачи или
Коментари Харесай

Премахнаха опасна топола след наша публикация

Изсъхнала топола може всеки миг да падне върху минувачи или коли, алармираха наши читателив края на седмицата. Опасното дърво бе тъкмо до подлеза в кв. „ Орфей ”, който употребяват учениците от строителната и езиковата гимназия, както и работещите в „ Мир ” и останалите компании в региона.

Накъдето и да падне дървото, може да провокира пакост - ще се стовари или върху минувачи, или върху коли, движещи се по пътя, сподели наша инспекция. 

Дано общината да го отстрани бързо, защото то може да рухне при първия изобилен дъжд или стихия, разясниха хасковлии.

Освен това дърво, е време да се отстранен и заменят с други дървесни типове тополите около реката, защото са нездравословни за здравето, считат доста хасковлии. Те са същински тормоз за хората с алергии, а хасковлии от постройките около реката се чудят по какъв начин да се отърват от тях.

Първите тополови насаждения около р. Хасковска от Градската градина до центъра на града са основани през първата половина на ХХ в. Те са въодушевили поета Симеон Симеонов, чието стихотворение се трансформира в най-големия шлагер на „ Щурците ” - „ Среща ”. Днес обаче те са рискови и множеството поданици на града считат, че би трябвало да бъдат заменени с други типове.

След като " ХасковскаМарица " писа за рисковото дърво, то бе отстранено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР