Изразяваме загриженост от опасността за задълбочаваща се дестабилизация на институциите.

...
Изразяваме загриженост от опасността за задълбочаваща се дестабилизация на институциите.
Коментари Харесай

БСП осъди посегателството срещу Гешев, загрижена за стабилността на институциите

" Изразяваме угриженост от заплахата за задълбочаваща се дестабилизация на институциите. Настояваме за възпиране от крайни политически позиции и дейности, които биха съдействали за основаване на атмосфера на боязън и неустановеност в обществото ", се споделя още в позицията на Българска социалистическа партия.

По-рано от ПП-ДБ дефинираха гърмежа против основния прокурор като атентат против правосъдната промяна. " Убедени сме, че този опит за атентат има за съществена цел да осуети радикалната промяна в прокуратурата посредством героизиране на жертвата в тази ситуация - основният прокурор ", разяснява водачът на ДСБ

Лидерът на ГЕРБ пък сподели, че " щом са протегнали ръка на основния прокурор, могат да посегнат на всички ". " Това е акт, който заплашва живота освен на основния прокурор и фамилията му, само че и на всеки инцидентен човек. Затова го осъждаме с цялата мощ, която имаме. Това грозно събитие, което влачи неприятни последствия за България, още повече ни окуражи да приключим правната промяна. След сходни актове доста хора в Брюксел ще се замислят дали сме подготвени за Шенген ", разяснява още Борисов. 

Лидерът на " Възраждане " замеси името на новия дипломат на Съединени американски щати у нас в опита за нападение против основния прокурор. " Докато Кенет Мъртън беше дипломат на Съединени американски щати в Хаити, там беше погубен президента на Хаити. Кенет Мъртън е дипломат на Съединени американски щати в България едвам от няколко седмици и към този момент има опит за ликвидиране на основния прокурор. Човекът несъмнено е експерт и не си губи времето ", написа в профила си в обществените мрежи водачът на " Възраждане ". 

Лидерът на Има Такъв Народ   също видя посягане против държавността. " Днес беше осъществен атентат против основния прокурор Иван Гешев. Иначе казано, беше изработен обществен, показателен и нахален опит за ликвидиране.Още по-отвратителното е, че в колата, дружно с основния прокурор, са пътували жена му и двете му дъщери. Каквото и да се приказва, факт е, че сходен атентат е атентат освен против един човек, а против една от институциите в страната ", съобщи водачът на Има Такъв Народ в профила си във Фейсбук.

От парламентарно показаните партии към този момент коментар по тематиката не са дали единствено от Движение за права и свободи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР