Изразяваме подкрепа си към г-н Митко Бакърджиев. Считаме за недопустимо

...
Изразяваме подкрепа си към г-н Митко Бакърджиев. Считаме за недопустимо
Коментари Харесай

Английската гимназия в Бугас с остра позиция: Учениците се чувстват безнаказани, а учителите не са защитени

Изразяваме поддръжка си към господин Митко Бакърджиев. Считаме за неприемливо да се опетнява професионалният престиж на нашия сътрудник чрез заплахи за разпра, пишат в своята позиция от АЕГ " Гео Милев "

" В учениците се основава заблуда за безотговорност, а учителите би трябвало да се усещат предпазени от друга форма на експанзия ". Това пишат в своя позиция управлението на елитната Английска езикова гимназия " Гео Милев " в Бургас. Флагман.бг описа за поразителен случай от учебното заведение. През предходната седмица десетокласници направиха прелиминарен сговор да сплашат и в случай че се постанова да набият преподавателя си по география, който съгласно техните чувства ги тормозил с сложен тест, който свалил триумфите им. 

Историята е невиждана за бургаската Просвета и постави срамно леке в 50-годишната история на елитното учебно заведение. 

Eто и позицията на АЕГ " Гео Милев ".

Уважаеми сътрудници, родители и възпитаници, Ние, учителите от АЕГ „ Гео Милев “, гр. Бургас, имаме вяра, че учебното заведение е пространство, в което се дефинира посоката на живота на всеки човек. А учителите са основни фигури в определянето на тази посока в нейната морална вероятност. Те имат неимоверно сложната задача освен да образоват, само че и да възпитават.

Създаването на предпазена и смислена среда в АЕГ „ Гео Милев “ за нас е идея. Затова считаме, че учителите би трябвало да получават почитание, поддръжка и подпомагане в комплицирания развой на работа с младежите. Положителен резултат може да има единствено тогава, когато в този развой възпитаници, учители и родители сплотяват напъните си в градивно съдействие.

Желаем да изразим безусловната си поддръжка на господин Митко Бакърджиев – дълготраен преподавател по география и стопанска система и история и цивилизации. Считаме за неприемливо да се опетняват името и професионалният престиж на нашия сътрудник посредством отправяне на закани за разпра.

За страдание, съгласно настоящата все още Наредба за приобщаващото обучение у учениците се основава заблуда за безотговорност, а учителите се усещат незащитени от разнообразни форми на експанзия, какъвто е и казусът с преподавателя от нашата гимназия.

Г-н Бакърджиев е потвърдил, че да бъдеш преподавател е освен специалност, а и предопределение, мотор както за асимилиране на познания и образуване на умения у учениците, по този начин и за тяхното личностно създаване. Свидетелство за това е реакцията на сегашни и някогашни ученици на гимназията ни, които към този момент са подготвили подписка в отбрана на обичания си учител и послание към обществеността на нашия град. Вярваме, че всеки следва своя честен компас по пътя си, а целият колектив на АЕГ „ Гео Милев “ има една обща цел и тя е нравственото образование на децата ни, нашето бъдеще!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР