Изразявам пълно разбиране за деликатността на ситуацията, като президент съм

...
Изразявам пълно разбиране за деликатността на ситуацията, като президент съм
Коментари Харесай

Радев връчи мандата на ПП-ДБ: Давам ви го само защото съм длъжен

Изразявам цялостно схващане за деликатността на обстановката, като президент съм директно зает с нашата сигурност и предназначен да защищавам българската страна. Точно поради това от моя страна е нецелесъобразно да ви връча мандат предвид на изтеклите записи и да поверя ориста на България в ръцете на водачите на вашата партия. И последвалите обществени самопризнаия, поради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и плануваната чистка в службите и поръчката за вмешателство в изборите.

Това съобщи президентът Румен Радев при връчването на втория мандат на проф. Денков от ПП-ДБ.

Но аз съм предназначен да защищавам Конституцията и по силата на тази Конституция съм задължен съм да връча този мандат. В името на запазването на остатъците от доверие в политическата система, приканвам ви да премислите напълно целесъобразността от оползотворяването на този мандат, сподели Радев. 

Акад. Денков съобщи от своя страна: " Не мисля, че Конституцията допуска някой различен да дава препоръки на Народно събрание дали да избере държавно управление или не “, акцентира той. Трябва да бъдат размразени договарянията с ГЕРБ. Нека да седнем на масата и се надявам те да продължат ".

" Знаете моите цели. Аз мисля, че всички сме единомислещи, че България има потребност от устойчиво държавно управление, което да взема решение проблемите на хората и което да придвижва европейския път на България. "

Кандидатът за министър председател с втория мандат означи, че най-съществен е бюджетът, без който не могат да се случат редица значими заплащания. Той акцентира, че е доста значимо Народното събрание да работи, като уточни, че чакат промени в Конституцията, в Наказателния кодекс и други

" През идващите дни ние ще водим договаряния с другите парламентарни сили, с цел да успеем да съставим постоянно държавно управление ", заяви акад. Денков, като добави, че се надява идната седмица да има постоянно излъчено устойчиво държавно управление. 

“Днес не сме се чували с Мария Габриел, до момента в който не влезем в договаряния няма да разясня състав ”, сподели още Денков. Той напомни, че през 2021г. бяха заменени управленията на службите и това бе показано като естествена парламентарна процедура. “Аз одобрявам обикновено препоръките на президента ”, разясни още акад. Денков.

Ген. Атанас Атанасов, съпредседателят на Демократична България изрази мнение, че Радев се усеща обиден от това, че обединението са декларирали от дълго време по какъв начин имат законопроекти, които ще внесат в Народно събрание за смяна в метода, по който се ръководят службите. “В член 105 от Конституцията Министерски съвет дава отговор за сигурността и публичен ред в страната, а тези сега, бяха назначени от неговото служебно държавно управление. Преди да бъде назначен който и да било, изключително за българските служби, би трябвало да бъде изследван за надеждност, тъй че не мога да схвана защо национално изменничество се приказва ”, сподели още Атанасов. “Преди да е основано държавно управление, всевъзможни тълкования са непотребни. В диалога сме ги коментирали, тъй като мислим, че би трябвало да се промени метода, по който се назначават ръководителите на българските служби ”, разяснява още той.

Асен Василев от Политическа партия акцентира, че законопроектите за службите са били импортирани още в 48 Народно събрание, тъй че те да бъдат гласувани от Народно събрание, а не от министър- ръководителя или президента еднолично. “Това е извънредно значимо, с цел да може службите да са на България, а не да служат на ползите на един или няколко индивида ”, изясни Василев.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР