Изразих мнение, че не е нормално да се съберем представители

...
Изразих мнение, че не е нормално да се съберем представители
Коментари Харесай

Нинова: Правителството фатално закъснява и изпуска възможности за развитие


Изразих мнение, че не е обикновено да се съберем представители на всички институции и да не вземем отношение по този тежък въпрос с това, което се случва в последните седмици. И изразихме тази обща позиция, че това, което се случва е тежък удар по облика на България, че би трябвало всички да се обединят и да положат оптимални старания и това да бъде изчистено. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на КСНС, разяснявайки криминогенната конюнктура в последните седмици, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По дневния ред на съвещанието на КСНС, Нинова сподели, че е изразила някои запаси по материалите и се радва, че те са били отразени в крайния вид на декларацията, която е призната на съвещанието.

„ В част от материалите пишеше, че България по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз ще бъде неутрален медиатор на диалозите. Смятам, че европредседателството не е единствено посредничеството, а би трябвало да сме деен участник в диалозите. Не се съгласих, че ще бъдем бранител на общата позиция на съвета, считам, че председателството е опция да бъдеш и участник в правенето на позицията, а не да чакаш подготвени позиции от Европа, а ти единствено да ги защитаваш ”, съобщи Нинова.

Втората ми запаса е, че от отчетите се видя, че в границите на общата политика за защита на Европа ние нямаме подготвеност българската стопанска система и промишленост да се включи интензивно. Европейският фонд за защита планува съществени средства за развиване, ние имаме промишлен капацитет, само че нямаме подготвени планове, имаме теоретичен капацитет, само че и от Българска академия на науките няма направени планове, планува се нов орган, обаче той още не е основан.

Правителството съдбовно закъснява и изпуска благоприятни условия за развиване на българската стопанска система, произвеждане и развиване на българските компании в подтекста на общата политика за защита на Европа. Затова желаех да се предложат срокове- дано да бъдем дейни участници –работа, произвеждане, България да завоюва нещо от това. Науката да се развие, сподели още Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР