Изразът „да го духат бедните“ нажежи страстите в залата на

...
Изразът „да го духат бедните“ нажежи страстите в залата на
Коментари Харесай

Изразът „да го дух*т бедните“ нажежи страстите в НС

Изразът „ да го духат бедните “ нажежи пристрастеностите в залата на Народното събрание. Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев го употребява в послание към партия ГЕРБ, които са вносители на вота на съмнение поради икономическата политика на държавното управление.
В изявление от парламентарната естрада Василев очерта достиженията на държавното управление, както и провокациите, пред които е изправена международната стопанска система. Относно причините на ГЕРБ-СДС, Василев се изрече по следния метод:
„ Това, което слушам от вас, не са оферти по какъв начин да се ръководи рецесията. Не са оферти по какъв начин да се помогне на най-ударените от инфлацията. Това, което слушам са популистки лозунги и икономическа философия, която – в случай че моа да обобщя с едно изречение е да го духат бедните. Това е вашата икономическа философия. “
След изявлението си Асен Василев се обърна към ръководителя на Народното събрание, с цел да се извини за грубия си език.
„ Политиката, която провеждахте през последните 12 година беше ориентирана към това богатите да стават по-богати, а бедните да си остават небогати “, приключва Асен Василев.
След него ръководителят на Народното събрание направи забележка на вицепремиера за езика, която беше посрещната с възгласи в залата. Последва и изявление на Цончо Ганев от „ Възраждане “.
„ Г-н ръководител, открихте днешното съвещание със опасност, че ще бъдат гонени депутати поради цинизми от този жанр. Ако аз от тази естрада кажа „ да го духат бедните “ ще си обърнете езика и на момента ще ме изгоните “, сподели той.
„ Следващия път когато ни заплашвате с преследване и разпра, доста ви апелирам категорично да отнемете думата на който и да било, камо ли пък министър на финансите да наскърбява и да споделя реплики от вида „ да го духат бедните “. Това е неприемливо “, довърши Ганев. Той също беше „ скастрен “ от ръководителя на Народното събрание.
Размяната на реплики завърши с обвинявания против опозицията, че цинизъм е неприемането на държавния бюджет.
По-късно в дебата Асен Василев още веднъж се извини за думите си, само че прикани ГЕРБ да се извинят за политиката си през последните 12 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР