Изразът, че любовта е химия не е случаен. Оказва се,

...
Изразът, че любовта е химия не е случаен. Оказва се,
Коментари Харесай

На какво мирише женската възбуда и могат ли мъжете да я усетят?

Изразът, че любовта е химия не е инцидентен. Оказва се, че когато дамите са в въодушевление за секс или са възбудени, мъжете безусловно могат да подушат това. Според проучване на Университета в Кент, мъжете могат да разграничат миризмата на възбудена жена от тази на жена, която няма полов интерес или не е в въодушевление за секс. Съответно мъжете автоматизирано са привлечени от дами, които издават „ сластна “ миризма и са в въодушевление за секс.
Отдавна се знае, че миризмата играе забележителна роля в половото привличане. Съществуват проучвания, които демонстрират, че мъжете могат да подушат по кое време дамите са в овулация, което подсъзнателно незабавно ги притегля към тях. Според други проучвания дамите са привлечени от мъже, чиито гени са разнообразни от техните, като дефинират това посредством естествената миризма на тялото. Така дамите избират сътрудник, чиято миризма им се коства най-примамлива.
Д-р Арно Уизман е психолог в Кент и е създател на проучването „ Сексуални хемосигнали: доказателства, че мъжете обработват обонятелните сигнали за женската полова възбуденост “, което потвърждава, че мъжете подушват настроението за секс на дамите.
За да ревизира дали хората могат да споделят и да разпознават половата възбуденост само посредством хемосигнали (химическите сигнали, които тялото издава, да вземем за пример миризма), Уизман изследва потта от мишниците на 11 хетеросексуални дами. Той събира проби, до момента в който дамите гледат документални филми за градежа на мостове, както и до момента в който гледат еротични филми. Той предлага пробите на 24 хетеросексуални мъже, които оповестяват до каква степен атрактивни за тях са миризмите. Резултатите демонстрират, че мъжете намират потта на дамите, които са гледали еротични филми, за по-атрактивна, в сравнение с тези, които са гледали документални филми.
Допълнителни опити демонстрират също по този начин, че мъжете освен могат да открият по кое време дамата е била възбудена само по миризмата, само че също по този начин и това несъмнено покачва тяхната лична полова мотивация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР