Израснах по време на студената война. Тогава животът на съветския

...
Израснах по време на студената война. Тогава животът на съветския
Коментари Харесай

Живот в пандемия и реминисценции от съветска Русия

Израснах по време на студената война. Тогава животът на руския човек се описваше като сурова поредност от всевъзможен тип ограничения. Ние бяхме хора, унило стоящи на дълга опашка, с цел да влезем в хранителен магазин. Ако хлябът свършваше преди да пристигна ред, се постановяваше да се приберете и по някакъв метод да си изпечете сами.

Хората нямаха и политически права. Съветските жители прелестно знаеха, че техните водачи непрекъснато лъжат, а в случай че те самите се опитат да кажат истината, ги чака наказване. Всякакви всеобщи събирания предизвикваха съмнение и управляващите зорко следяха всички прояви на креативно въображение. През 1989 година падна Берлинската стена, по-късно падна и Съветският съюз. Западът означи ‟победа " в студената война и тогава на никого даже през разум не можеше да му мине, че в миналото Съединени американски щати ще замязят на тази мрачна антиутопия, която представляваше Съветска Русия.

Сега, намирайки се в условия на обществена изолираност, имам доста време да мисля за това. Внезапно карикатурите от руската реалност се въплътиха във всекидневния ни живот и причина за това въобще не е комунистическата опасност, а евентуално смъртоносна поредност от рибонуклеинова киселина (РНК).

Ние безусловно сме затворени в нашите къщи и жилища, които, наподобява, се смалиха до размерите на квартира от руските бетонни кутийки. Ако въпреки всичко излизаме от къщи, се пазиме с маски и ръкавици и се пазим един от различен като от чума, а в магазините ни посрещат празни лавици. Слуховете за липса на тоалетна хартия на някои места провокират същински мини-бунтове. Чисто теоретично може да избегнете стоенето на опашки и да поръчвате доставка на хранителни артикули до вратата, само че ще се наложи дълго да чакате за доставката.

Нашите обществени мрежи станаха отражение на прехода от просвета, прославяща капиталистическите излишества, към просвета, в границите на която способността да си набавиш най-необходимото – е голяма победа. Хората, които преди ви караха да се чувствате непълноценни, публикувайки фотоси от луксозни почивки, от места на първия ред за Warriors или изтънчено подредени блюда от ресторанта French Laundry, в този момент се хвалят туршия лично произвеждане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР