Израелците се връщат почти към нормалния живот, след като вчера

...
Израелците се връщат почти към нормалния живот, след като вчера
Коментари Харесай

Израел разхлабва постепенно мерките срещу коронавируса

Израелците се връщат съвсем към естествения живот, откакто през вчерашния ден вечерта държавното управление утвърди ново разхлабване на ограниченията, въведени поради коравирусната пандемия, съобщи Франс прес. Решението на държавното управление пристигна 15 дни преди следващите предварителни избори в страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Така от през днешния ден израелците към този момент могат да сядат на терасите на кафенетата, а притежателите на зелен документ за сложена ваксина или за прекаран Ковид-19, могат да посещават питейните заведения и заведенията за хранене. В зоните, където болестта е най-ниска, гимназистите възобновяват присъствените занятия. Смекчават се рестриктивните мерки за местата за изповедание - 50 души вън и 20 души вътре. Отварят се банкетните зали и заведенията за хранене в хотелите, които могат да одобряват при потенциал от 50 % от нормалното при най-много от 300 души. Културните и спортните събития и конференциите могат да бъдат подновени с оптимално 500 участници вътре и 750 участници на открито при показване на зелен документ. Летище " Бен Гурион " в Тел Авив, затворено в края на януари, с изключение на за товарни полети и за специфични полети, разрешили на оптимално 200 души да влязат дневно страната, през днешния ден усилва потенциала си за банкет на 1000 души на ден от Ню Йорк, Франкфурт, Париж, Лондон, Киев, Торонто и Хонконг.

Бройката ще стане 3000 души на ден в средата на седмицата. Ваксинационната акция в Израел, почнала на 19 декември, разреши да се понижи броят на инфектираните, който беше в даден миг по 10 000 новозаразени. Сега броя на новозаразените на ден към предходната седмица е 3600 души. Над половината от популацията на Израел към този момент получи първа доза от имунизацията на Пфайзер/Бионтех, до която страната има фаворизиран достъп в подмяна на шерване на биомедицински данни за резултата на имунизацията. Около 40 % от израелците към този момент са получили и втора доза от имунизацията. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР