Израелци от цял свят се отправят към Израел, за да

...
Израелци от цял свят се отправят към Израел, за да
Коментари Харесай

Израелци от цял свят се връщат в Израел, за да служат във въоръжените сили или да вършат доброволческа работа

Израелци от целия свят се насочат към Израел, с цел да служат във въоръжените сили или с цел да се заемат с доброволческа работа, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 203
От Гърция до Съединени американски щати те се насочат към летища и се включват в чат групи онлайн за оказване на помощ, като водещият им претекст е да се върнат в Израел, който бе нападнат от " Хамас ".

Част от тези израелци желаят да служат във въоръжените сили или просто да правят доброволческа работа, като да вземем за пример доставки на на нужни артикули на нуждаещи се.

Яков Суиса, 42-годишен татко на пет деца, споделя, че никой не му е звънял, с цел да го моли да се върне в Израел, с цел да се бори, само че той самият усеща, че това е вярното решение. Той е служил във въоръжените сили 15 години и споделя пред АП, че е научил, че негов военен приятел от въоръжените сили е един от минимум 260-те убити на музикален фестивал в Израел от бойци на " Хамас ".

Суиса желае още веднъж да служи във въоръжените сили, макар че това значи да остави фамилията си и работата си в строителния бранш в Лос Анджелис.

" Плаках два-три дни. Стига толкоз. Това е. Готов съм да се удрям. Какво друго мога да направя в случай, че погребват приятелите ми в Израел? ", споделя той.

Някои израелци, които живеят или просто пътуват в чужбина и които се пробват да се върнат в Израел, споделят, че са били потърсени от въоръжените сили. Други споделят, че никой не ги е търсил или че не са съумели да се свържат с въоръжените сили, само че че чакат скоро да бъдат потърсени.

Освен това има случаи на израелци, които са прекомерно млади да служат във въоръжените сили, и на хора без израелско поданство, които имат тесни връзки с Израел, които се пробват да заминат за Израел, с цел да оказват помощ на свои родственици или с цел да станат доброволци.

Осемнадесетгодишният Адам Джейкъбс споделя, че е роден и отраснал в Съединените щати и че в продължение на години всяко лято пътува до Израел, с цел да се види с родственици. Той споделя, че братовчед му е бил погубен и че желае да отиде в Израел, с цел да се заеме с доброволческа работа.

" Няма да мога да си простя, в случай че остана тук ", акцентира Джейкъбс.

Войната стартира, откакто бойци на " Хамас " нахлуха в Израел в събота, като започнаха до убиват и отвличат израелци, отбелязва Асошиейтед прес.

В Гърция стотици хора чакат в продължение на часове, с цел да се качат на изключителни полети за Израел на Международното летище на Атина, като доста от тях нямат билети или се завръщат от други дестинации в Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР