Израелското разузнаване е открило, че руски правителствени хакери са използвали

...
Израелското разузнаване е открило, че руски правителствени хакери са използвали
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс": Израелското разузнаване е открило, че Русия ползва "Касперски" за шпионаж

Израелското разузнаване е разкрило, че съветски държавни хакери са употребявали антивирусен програмен продукт на съветската компания " Касперски ", с цел да търсят в компютри по света кодовите имена на американски стратегии за шпионаж, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Разузнавачите на Израел са проникнали в мрежата на " Касперски " и са известили Съединени американски щати за дейностите на съветските хакери, употребявали за своите цели антивирусен програмен продукт, използван от 400 милиона души по света, в това число чиновници на американски държавни организации.

Сигналът, подаден от израелските разузнавачи, които са шпионирали съветските хакери, е довел до решението на Съединени американски щати предишния месец да разпоредят софтуерът на " Касперски " да бъде махнат от държавните компютри.

Руските хакери, чиито дейности са били засечени преди повече от две години, са откраднали класифицирани документи от чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати, който неуместно ги е съхранявал на своя домакински компютър, оборудван с антивирусен програмен продукт на " Касперски ", показва " Ню Йорк таймс ", който цитира сегашни и някогашни държавни чиновници, поискали анонимност.

Подобно на множеството стратегии за кибернетична сигурност продуктите на " Касперски " изискват достъп до всичко, което се съхранява на даден компютър, с цел да го ревизират за вируси или други рискове.

Антивирусният програмен продукт прави претършуване, след което отстранява или обезврежда нездравословните стратегии, а след това изпраща отчет на компанията. Тази рутинна процедура е осигурила съвършен инструмент на съветското разузнаване, който да бъде употребен за проучване на наличието на компютрите и приемане на това, което го интересува, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР