Израелското правителство предлага жителите на Рафах да бъдат евакуирани в

...
Израелското правителство предлага жителите на Рафах да бъдат евакуирани в
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Израел ще евакуира жителите на Рафах в палатки преди офанзивата към града

Израелското държавно управление предлага жителите на Рафах да бъдат евакуирани в огромни палаткови лагери покрай границата с Египет, преди да подреди предстоящата военна интервенция в този град в най-южната част от линията Газа, написа в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Международният напън върху Израел да се откаже от офанзивата, или най-малко да я отсрочи, с цел да бъде избегната филантропична злополука, се ускорява. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху обаче не дава индикации, че ще се съобрази с тези претенции.

След като одобри през вчерашния ден в Белия дом краля на Йордания Абдула Втори, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Израел да пази цивилните в Рафах. Съединените щати работят по съглашение за освобождение на заложници, държани от " Хамас ", в подмяна на преустановяване на огъня в линията Газа за минимум шест седмици, сподели още Байдън, който демонстрира възходящо неспокойствие от отхвърли на Нетаняху да се вслуша в неговите апели, показва Ройтерс.

Според " Уолстрийт джърнъл " Израел предлага в югозападната част от крайбрежната палестинска територия да бъдат основани 15 лагера, всеки от които да се състои от към 25 000 палатки. Американският ежедневник се базира на представители на египетските управляващи.

Стотици хиляди хора, напуснали домовете си в други елементи от Газа, са се струпали в Рафах.

Редица арабски и западни страни приканиха Израел да не подхваща военна интервенция в града на границата с Египет, защото тези хора към този момент няма къде да отидат.

Организация на обединените нации също прикани Израел да пази цивилното население.

" Ние няма да участваме в наложително разселване на хора ", акцентира Стефан Дюжарик, представителят на генералния секретар на международната организация Антониу Гутериш.

Дюжарик добави, че " в този момент в Газа няма място, което да е безвредно ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР