Израелското министерство на здравеопазването публикува съвместно изявление с Пфайзер и

...
Израелското министерство на здравеопазването публикува съвместно изявление с Пфайзер и
Коментари Харесай

Проучване: Ваксината а Пфайзер драстично е намалила процента на заболеваемост от COVID-19 в Израел

Израелското министерство на опазването на здравето разгласява взаимно изказване с " Пфайзер " и " БионТех ", в което се споделя, че доказателствата демонстрират, че имунизацията против COVID-19, създадена от двете компании, понижава " фрапантно " % на заболеваемост.

" Ефективността на имунизацията е била минимум 97% ефикасна против симптоматични случаи на ковид в Израел, против хоспитализации, тежки и сериозни хоспитализации и смъртни случаи. Освен това анализът открива успеваемост на имунизацията от 94% против асимптоматични инфекции на ковид (SARS-CoV-2) ", се отбелязва в изказването, представено от Ройтерс.

Ефективност на имунизацията от 94% за попречване на асимптоматични инфекции значи, че тя може доста да понижи предаването на болестта.

Ваксината на " Пфайзер/БионТех " беше утвърдена в Израел на 6 декември предходната година за всички лица на възраст над 16 години.

Представеният през днешния ден финален разбор също по този начин демонстрира действителни доказателства за успеваемостта на имунизацията против мощно инфекциозния вид на COVID-19, открит за първи път във Англия, прочут като B.1.1.7, като повече от 80% от тестваните мостри, когато е бил осъществен анализът, са били с разновидността B.1.1.7.

В Израел имаше единствено стеснен брой инфекции, породени от по този начин наречения южноафрикански вид - прочут като B.1.351, тъй че последното изследване не беше в положение да оцени успеваемостта на имунизацията на " Пфайзер/БионТех " против този вид на ковид.

Израел е водещ в света във връзка с имунизацията, частично заради съглашение за шерване на данни с двете компании. Към сряда (10-и март), към 55% от нейното 9 милионно население към този момент е получило най-малко една от тази ваксина, съгласно данните на израелското министерството на опазването на здравето, а 43% към този момент са получили и двете дози.

Според последния разбор, показан през днешния ден, неимунизираните лица са били 44 пъти по-склонни да развият знаменателен COVID-19 и 29 пъти огромно по-вероятност да починат от заболяването от тези, които са получили имунизацията.

Данните, събрани сред 17 януари и 6 март, към момента не са рецензирани.

По-рано израелското министерство на опазването на здравето откри, че имунизацията на " Пфайзер ", понижава инфекцията, в това число при асимптоматични случаи, с 89,4% и при симптоматични случаи с 93,7%.

Данните от последното клинично изпиване на имунизацията от декември демонстрираха успеваемост от 95%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР