Израелското министерство на отбраната съобщи, че е наредило пълна обсада

...
Израелското министерство на отбраната съобщи, че е наредило пълна обсада
Коментари Харесай

Израел нареди: Пълна обсада на Газа - без ток, храна, гориво и лекарства!

Израелското министерство на защитата заяви, че е наредило " цялостна блокада " на линията Газа, съобщи Би Би Си.

 

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант разгласи, че е наредил " цялостна обсада " на Ивицата Газа, до момента в който Израел се бори с терористичната организация " Хамас ".
„ Наредих цялостна блоакда на Ивицата Газа. Няма да има електричество, храна, гориво, всичко е затворено “, сподели Галант след оценка в Южното командване на израелските въоръжени сили в Беер Шева.

„ Ние се борим с човешки животни и действаме както прилича “, добави той.

" Нашата задача е да се уверим, че Хамас към този момент няма да има никакъв боен капацитет, който да заплашва Израел ", съобщи представителят Джонатан Конрикус във видео, оповестено от израелските военни в " Екс ".

 

" И в допълнение към това ще създадем по този начин, че Хамас към този момент да не е в положение да ръководи линията Газа ", съобщи той.

 

Според израелските военни в първичното навлизане в събота са взели участие 1000 бойци на Хамас, като огромният брой акцентира степента на обмисляне от страна на бунтовническата формация, ръководеща Газа, която съобщи, че е подхванала нападението в отговор на възходящите премеждия на палестинците под израелската окупация и обсада на Газа.

Израел управлява въздушното пространство над Газа и нейната брегова линия и лимитира кой и какви артикули да влизат и излизат през граничните пунктове.

За първи път от 50 години Израел разгласи положение на война, откакто въоръжени бойци на екстремистката формация " Хамас " нападнаха следените от Израел територии в събота.

Израел нанесе въздушни удари по повече от 1000 цели в линията Газа, заяви израелската войска, представена от Асошиейтед прес. Голяма част от град Бейт Ханун в североизточната част на анклава е изравнена със земята. Говорител на израелската войска съобщи, че отблъскването на силите на Хамас е лишило повече време от предстоящото, защото по границата към момента има голям брой места, които групировката може да употребява, с цел да вкара повече бойци и оръжия. " Мислехме, че тази заран ще сме в по-добра позиция ", сподели Ричард Хехт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Израелски боен посочи пред кореспонденти, че Хамас употребява Бейт Ханун като плацдарм за набези, като за момента няма данни за жертви, а множеството от десетките хиляди поданици на града евентуално са избягали преди този момент. " Ще продължим да нападаме по този метод, с тази мощ, непрестанно, по всички сборни пунктове и направления ", употребявани от Хамас, сподели той.

 

Обявяването на войната предвещава още по-големи боеве отсега нататък, а главният въпрос е дали Израел ще стартира сухопътна офанзива в Газа - ход, който в предишното е водил до увеличение на жертвите, отбелязва АП.

 

Израелски боен представител съобщи пред Ройтерс, че армията е призовала към 300 000 резервисти, а в изказване, представено от АП, се споделя, че Израел ще се стреми да постави завършек на ръководството на Хамас в Газа.

Палестинската атака, почнала в събота точно на шабат, тъкмо 50 години след войната от 1973 година, е деликатно координирана интервенция, която може да продължи дълго.

 

" За да стартира сходна интервенция, би трябвало да имате доста подготовка, обмисляне, съгласуваност и да имате обилни вероятности или цели ", акцентира Коби Майкъл, специалист от Института за изследвания на националната сигурност, намиращ се в Тел Авив. " Хамас знае доста добре, че цената на сходна интервенция ще бъде доста висока ", добави той.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) упрекнаха палестинската ислямистка формация Хамас, че употребява цивилни жители като " жив щит ", отбелязва ДПА. Хамас също по този начин " укрива терористична инфраструктура в цивилен региони " в линията Газа, обявиха ЦАХАЛ в " Екс ".

В листата на " военните закононарушения на Хамас ", оповестен в платформата на обществената медия, ЦАХАЛ прибавя, че Хамас прави и " опозоряване и осакатяване на трупове ", " съзнателно ликвидиране на цивилни " и " похищение на цивилни и държането им като заложници ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР