Израелско ракетно нападение извади снощи от строя международното летище в

...
Израелско ракетно нападение извади снощи от строя международното летище в
Коментари Харесай

Израелска атака извади от строя летището в Алепо, войник е загинал

Израелско ракетно нахлуване извади нощес от строя интернационалното летище в сирийския град Алепо. Загинал е един сирийски боец, а седем души, включително двама цивилни, са били ранени, оповестиха през днешния ден сирийските държавни медии, като се позоваха на боен източник, предава Българска телеграфна агенция.

Сирийската противовъздушна защита е прехванала израелските ракети покрай Алепо и свалила няколко от тях, оповестиха сирийските медии, представени от Ройтерс.

Ракетната офанзива е била подхваната в 23:35 ч. югоизточно от Алепо, като цел са били летището и някои обекти покрай града. Нанесени са известни материални вреди.

Израел от години прави набези против обекти в Сирия, за които твърди, че са свързани с Иран. Влиянието на Техеран в Сирия набъбна, откогато стартира да поддържа президента Башар Асад в гражданската война, избухнала през 2011 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР