Израелският удар в Ливан, при който загина един журналист и

...
Израелският удар в Ливан, при който загина един журналист и
Коментари Харесай

Правозащитни организации осъдиха убийство на журналист извършено от ЦАХАЛ

Израелският удар в Ливан, при който почина един публицист и бяха ранени още шестима, заслужава следствие за " военно закононарушение ", обявиха правозащитните организации Amnesty International и Human Rights Watch пред Агенция Франс Прес.


37-годишният Исам Абдала е погубен на място при удара. Другите присъстващи - двама публицисти от Ройтерс, двама от Ал Джазира и двама от Агенция Франс Прес - бяха ранени. Фотографката на Агенция Франс Прес Кристина Аси, на 28 години, е тежко ранена, по-късно ѝ е ампутиран кракът и към момента е в болница./БГНЕС

Разследването на Агенция Франс Прес на удара в Южен Ливан на 13 октомври сочи, че става дума за танков снаряд, употребен единствено от израелската войска в този граничен регион с високо напрежение.

Разследването, извършено взаимно с Airwars, неправителствена организация, която проверява набези против цивилни жители в конфликтни обстановки, откри, че нападението е обвързвано със 120-милиметров танков снаряд, употребен единствено от израелската войска в този район.

Характерът на ударите и неналичието на военна активност в непосредствена непосредственост до публицистите демонстрират, че нападението е било съзнателно и целеустремено.

Разследването се основава на доказателства, събрани от експертен разбор на откъс от арсенал, сателитни фотоси, показания на очевидци и видеозаписи, снимани преди и по време на нападението./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР