Израелският удар по международното летище в Дамаск е сериозен инцидент,

...
Израелският удар по международното летище в Дамаск е сериозен инцидент,
Коментари Харесай

Лавров осъди израелската атака срещу летището в Дамаск

Израелският удар по интернационалното летище в Дамаск е сериозен случай, който лимитира опцията за доставка на филантропични доставки в Сирия. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи РИА Новости.

„ Направихме подобаващ апел към Израел, повдигнахме въпроса за нуждата от съблюдаване на Резолюция 2254 от всички страни в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и ще продължим да пазиме тази позиция в контактите с Израел и други страни, които по някакъв метод са забъркани в сирийската регулация “, сподели той.

По-рано Русия изрично осъди израелските въздушни удари по летището на сирийската столица, които нанесоха съществени материални вреди. Руското външно министерство назова израелската офанзива против най-важния обект на сирийската цивилна инфраструктура провокативна.

Изискваме от израелската страна да спре тази порочна процедура “ , се споделя в изказване на външното министерство. Въздушният удар повреди пистата, която съгласно сирийските механически служби може да изисква доста време за възобновяване. В резултат на случая Министерството на превоза на Сирийската арабска република (САР) разгласи прекъсване на всички полети през столичното въздушно пристанище.

Източник: РИА Новости
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР