Израелският треньор Аврам Грант проведе днес още една среща със

...
Израелският треньор Аврам Грант проведе днес още една среща със
Коментари Харесай

Аврам Грант се бил договорил за 800 000 евро годишно с Левски

Израелският треньор Аврам Грант организира през днешния ден още една среща със притежателя на " Левски " Спас Русев и на нея са били съгласувани всички елементи по контракта му с клуба. Това твърди електронното издание на еврейския вестник " Маарив ".

Според него, след тазсутрешната среща Грант е отпътувал за Лондон, с цел да уреди персонални каузи, ще се върне в София в четвъртък, а в петък ще постави подписа си под договор за 2 години. Отлагането с един ден е, тъй като в четвъртък е празникът Tisha B`Av, в който евреите не работят. Споразумението е за годишно заплащане от 800 000 евро, без да се броят бонусите, които Грант и персоналният му юрист Уди Шохатовиц, са договорили при продобиване на купата на България и възможен пробив в европйските клубни шампионати.

Аврам Грант обаче няма да вземе за асистент някогашния футболист и ментор на " сините " Емил Велев, който направи връзката с шефовете на " Левски ", защото против него имало брожения в клуба, оповестяват още от " Маарив ". Велев, който изведе тима до последната му купа (през 2009 г.) договаря сега с клуб от Израел. Затова Грант ще докара в София собствен съотечественик за помощник.

Въпреки, че пред българските медии от " Левски " пазят цялостно безмълвие, изп.-директор на клуба Диана Иванова е удостоверила за съглашението с Грант пред " Маарив ": " В понеделник постигнахме сделка за идването на Аварам Грант в клуба. " Левски " доста го желае за треньор. Подписването обаче ще стане след празника Tisha B`Av. Грант си отпътува и по проект ще се върне в четвъртък. Всичко е готово за подписването, ще има публично известие ".

62-годишният Аврам Грант за последно бе треньор на националния тим на Гана, където заплатата му е била 50 000 $ месечно, без
бонусите за положително класиране на огромни шампионати. Това прави по $600 000 годишно и навежда на съмнения, че създателите на материала в " Маарив " са объркали валутата за възнаграждението на Грант в " Левски ". От друга страна към този момент се появиха информации, че треньорът се е схванал за 800 000 лв. годишна заплата при " сините ".

Съобщението за конкретизираните елементи по контракта на Грант обаче не анулираха срещата на Спас Русев с другия, набелязан за договаряния експерт. Тази вечер се чака притежателят да беседва и с някогашния треньор на " Лацио " Делио Роси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР