Израелският стартъп Particula, който е разработчик на електронни игри, предлага

...
Израелският стартъп Particula, който е разработчик на електронни игри, предлага
Коментари Харесай

Роботизираната дъска GoChess сама мести фигурите с гласова команда и от разстояние

Израелският стартъп Particula, който е разработчик на електронни игри, предлага умна шахматна дъска GoChess за партии с отдалечени съперници или с изкуствен интелект. На пръв взор това е елементарна шахматна дъска с сложени нормални фигури. Всъщност GoChess е оборудван със комплициран електронен заряд и след активирането му се трансформира в интелигентна роботизирана джаджа.

За да започнете играта, би трябвало да свържете особено приложение посредством Bluetooth. След определяне на връзка с отдалечен сътрудник, регистриран в една от онлайн платформите за шах, можете да извършите първия ход. Particula предлага няколко разновидността за последващи събития. В първия случай, в отговор на направения ход, отдалеченият сътрудник ще реалокира своята фигура благодарение на дребен магнитен робот с колела, ситуиран под дъската. Възможни са разновидности на ходове благодарение на компютърна клавиатура, шахматна дъска на екрана и даже гласови команди.

За начинаещи шахматисти GoChess дава препоръки. Например, вдигайки фигура, преди да направи идващия ход, играчът вижда няколко от вариантите си, които са маркирани на дъската с LED подсветка под формата на многоцветни кръгове, където аленото значи, че фигурата ще бъде „ изядена “, лилавото значи непростим риск, а зеленото е най-хубавият вид. Ако желаете, можете да играете игра с изкуствен интелект с 32 равнища на компликация. Паметта на устройството съхранява всички изиграни игри и резултатите от тях. Вече можете да кандидатствате за GoChess в Kickstarter, като платите $300. Началото на доставките се чака след година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР