Израелският премиер Нетаняху е сигурен, че краят на Хамас е

...
Израелският премиер Нетаняху е сигурен, че краят на Хамас е
Коментари Харесай

Нетаняху призовава бойците на „Хамас” да се предадат

Израелският министър председател Нетаняху е сигурен, че краят на „ Хамас е близо ”. Много терористи са се предали през последните няколко дни, споделя той и приканва останалите бойци да последват образеца им. Според представител на ислямистите „ Хамас ” не мисли да се отхвърля, оповестяват международните организации.

 „ Многобройни капитулации през последните дни демонстрират, че радикалната ислямска палестинска организация е към своя край ”, сподели Нетаняху.

" Те оставят оръжията си и се предават на нашите героични бойци. Това ще отнеме известно време. Войната продължава, само че това е началото на края за Хамас ", се споделя в изказването на Нетаняху.

" Казвам на терористите от „ Хамас ”: Това е краят. Не умирайте за Синвар ". Предайте се – в този момент “, добави още Нетаняху.

Говорителят на въоръженото крило на „ Хамас ”, Абу Обейда, по-рано разгласи, че боевете против израелските войски ще продължат.

„ Въпреки всички опити, бойците не съумяха да пречупят " съпротивата " на „ Хамас ”, ” сподели Обейда по малкия екран. В същото време той разгласи, че никой пленник няма да напусне жив линията Газа, в случай че настояванията на неговата организация не бъдат изпълнени.

Войната в Газа беше провокирана от огромната офанзива на „ Хамас ” против Израел на 7 октомври. Този ден стотици бойци от палестинската организация, която Съединени американски щати и Европейски Съюз класифицираха като терористична организация, влязоха в Израел от Ивицата Газа и направиха зверства, най-вече против цивилни. Според израелска информация към 1200 души са били убити и към 240 души са взети за заложници в линията Газа.

В отговор Израел стартира масирани офанзиви против цели в линията Газа. Според последните данни на Хамас, които не могат да бъдат без значение тествани, минимум 17 997 души са били убити на палестинската територия от началото на израелската атака, множеството от които съгласно терористичната организация са дами и деца.

Прекратяването на огъня, с посредничеството на Катар, докара до освобождението на 105 от заложниците, отведени в линията Газа, в подмяна на 240 палестинци, които бяха освободени от израелски арест. Според израелски данни 137 пандизчии към момента са в ръцете на Хамас и неговите съдружници.

Примирието изтече на 1 декември. Въпреки това Катар разгласи в неделя, че ще продължи напъните си за ново издание. „ Няма да се откажем “, сподели министър председателят шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани в Доха.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР