Израелският премиер Нафтали Бенет получи днес трета доза ваксина срещу

...
Израелският премиер Нафтали Бенет получи днес трета доза ваксина срещу
Коментари Харесай

Израелският премиер получи трета доза ваксина срещу ковид

Израелският министър председател Нафтали Бенет получи през днешния ден трета доза ваксина против КОВИД-19 и насърчи хората в страната да го последват, откакто минималната възраст за слагане на подсилваща доза бе понижена през вчерашния ден на 40 години с оглед възходящия брой случаи на ковид, съобщи Франс прес.

Според канцеларията на 49-годишния министър-председател той е първият държавен началник в света, получил подсилваща доза.

" Ако си поставите трета доза, ще можем да избегнем четвърти локдаун ", съобщи Бенет, преди да го инжектират в държавна болница в град Кфар Саба. " Установихме, че имунизациите са доста ефикасни, това е несъмнено и това е методът да унищожаваме вируса ", сподели той.

" Сега сме в разгара на борбата, можем да я спечелим всички дружно. Победата е на една ръка разстояние, само че към момента не сме стигнали до нея ", добави израелският министър председател.

В Израел през последните дни са регистрирани по към 8000 новозаразени. В страната се слагат съвсем напълно единствено дози от имунизацията, създадена от американския фармацевтичен колос Пфайзер (Pfizer) взаимно с немската компания Бионтех (BioNTech).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР