Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви тази вечер, че е наредил

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви тази вечер, че е наредил
Коментари Харесай

Нетаняху нареди на израелската армията да подготви офанзива в Рафа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи довечера, че е наредил на армията да приготви атака в Рафа - най-големият град в Ивицата Газа. Той увери, че цялостната победа над " Хамас " е въпрос на месеци. Така Нетаняху отхвърли предлагането за пауза в сраженията, обвързана с освобождение на оставащите заложници в Газа. За Израел няма друга опция, с изключение на унищожаването на " Хамас ", посочи израелският министър председател. Палестинската формация прикани цялата опозиция да продължи битката.

Израелският министър председател Бенамин Нетаняху съобщи, че цялостната победа на страната му е единственото решение за войната в Газа. По-рано " Хамас " предложи пауза в сраженията с обща дълготрайност 135 дни.



Палестинската формация изиска на три стадия замяна на заложниците против палестински пандизчии, евакуиране на израелските войски от Газа и реализиране на съглашение за завършек на войната. Позицията на " Хамас " е отговор на самодейност, направена от Централно разузнавателно управление на САЩ и Мосад и предадена на групировката предходната седмица от катарски и египетски медиатори.



" Продължаването на военния напън е основно изискване за връщането на заложниците. Приемането на странните претенции на Хамас, които чухме, освен няма да докара до освобождение на заложниците, само че ще бъде и покана за ново всеобщо ликвидиране. Ще провокира тежка злополука за страната Израел, която никой от нашите жители не е подготвен да одобри ", съобщи Бенямин Нетаняху.

Израелският министър председател изключи всяко съглашение, което оставя непълен или цялостен надзор на " Хамас " над Ивицата Газа. По-рано денем държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен разиска палестинските контрапредложения с Бенямин Нетаняху.



Американският посланик дойде в Израел след диалози с водачите на Катар и Египет, а по-късно се срещна и с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала. Делегация на " Хамас " отива на следващия ден в Кайро за нов кръг от договаряния, проведени от египетски и катарски медиатори. Египет прикани всички страни да проявят еластичност.



фотоси: Българска телеграфна агенция, БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР