Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че е ангажиран“ с

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че е ангажиран“ с
Коментари Харесай

Нетаняху: Ще си върнем всички заложници, живи или мъртви

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи през днешния ден, че е „ зает “ с връщането на останалите заложници на " Хамас " вкъщи, откакто израелските сили откриха телата на трима от тях, отвлечени от палестинската въоръжена формация. Той уточни, че сърцето му е " разрушено " от новината, че са открити телата на Ицхак Гелерентер, Амит Бускил и Шани Люк, написа The Times of Israel.
„ Съпругата ми Сара и аз скърбим със фамилиите. Ще върнем всички заложници – и живи, и мъртви. Поздравявам нашите смели сили, които с решителни дейности върнаха нашите синове и дъщери вкъщи “, сподели Нетаняху.
Израелският вицепрезидент на военните Даниел Хагари сподели, че са открити телата на трима заложници, отвлечени на музикалния фестивал Supernova покрай Рейм сутринта на 7 октомври, откъдето са били отведени в региона на Мефалсим.

Хагари споделя, че са били убити там от членове на Хамас и по-късно телата им са били трансферирани в Газа.

Сред откритите тела на заложниците е и тялото на германско-израелската гражданка Шани Люк (22 г.), която стана знак на бруталната офанзива на Хамас против музикалния фестивал.
Видео на Шани в задната част на пикап, откакто беше отвлечена от Хамас, беше оповестено в обществените мрежи и стана известно по целия свят.

Военните идентифицираха другите две тела като 28-годишната жена Амит Бускила и 56-годишният мъж Ицхак Гелерентер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР