Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че не е впечатлен от

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че не е впечатлен от
Коментари Харесай

Нетаняху не е впечатлен от казаното от мюсюлманските лидери

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че не е впечатлен от декларациите на мюсюлманските страни, които през днешния ден приканиха Източен Ерусалим да бъде приет за столица на бъдеща палестинска страна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Всички тези изказвания не ни впечатляват ", съобщи Нетаняху в тирада, откакто мюсюлманските страни от Организацията за ислямско съдействие (ОИС) приканиха интернационалната общественост да признае Източен Ерусалим за столица на палестинската страна в отговор на решението на Съединени американски щати да гледат на свещения град като столица на Израел.

Говорителят на израелското външно министерство Емануел Нахшон окачестви като "провокативни заявления " заключителното официално съобщение от срещата на ОИС в Истанбул по въпроса за Ерусалим.

"По-добре ще е палестинците да признаят действителността и да работят в интерес на мира, а не на екстремизма ", означи Нетаняху.

"Те би трябвало да признаят още нещо по отношение на Ерусалим - че тъкмо ние като никой различен в Близкия изток пазиме свободата на изповедание на всички религии в Ерусалим ", акцентира той, представен от Асошиейтед прес.

"Накрая истината ще спечелва и доста други страни ще признаят Ерусалим за столица на Израел и ще реалокират посолствата си там ", предсказа Нетаняху.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР