Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че не е впечатлен от

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че не е впечатлен от
Коментари Харесай

Нетаняху не се впечатлява от гнева на мюсюлманските лидери

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че не е впечатлен от декларациите на мюсюлманските страни, които през днешния ден приканиха Източен Ерусалим да бъде приет за столица на бъдеща палестинска страна, съобщи „ Франс прес”.

" Всички тези изказвания не ни впечатляват ", съобщи Нетаняху в тирада, откакто мюсюлманските страни от Организацията за ислямско съдействие (ОИС) приканиха интернационалната общественост да признае Източен Ерусалим за столица на палестинската страна в отговор на решението на Съединени американски щати да гледат на свещения град като столица на Израел.

Говорителят на израелското външно министерство Емануел Нахшон окачестви като " провокативни заявления " заключителното официално съобщение от срещата на ОИС в Истанбул по въпроса за Ерусалим.

" По-добре ще е палестинците да признаят действителността и да работят в интерес на мира, а не на екстремизма ", означи Нетаняху. " Те би трябвало да признаят още нещо по отношение на Ерусалим - че тъкмо ние като никой различен в Близкия изток пазиме свободата на изповедание на всички религии в Ерусалим ", акцентира той.

" Накрая истината ще спечелва и доста други страни ще признаят Ерусалим за столица на Израел и ще реалокират посолствата си там ", предсказа Нетаняху.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР