Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се срещне с лидерите на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се срещне с лидерите на
Коментари Харесай

Нетаняху на европейска обиколка през следващата седмица

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху ще се срещне с водачите на Франция, Германия и евентуално Англия идната седмица, с цел да разиска способи да спре нуклеарните упоритости на Иран и районния експанзионизъм, сподели той в понеделник, представен от международните осведомителни организации.

Припомняме, през днешния ден той прикани Иран да изтегли военните си сили от Сирия, откакто по-рано Русия настоя, че единствено силите на Дамаск би трябвало да управляват южните сирийски територии покрай границите с Израел и Йордания.

Европейското му турне следва изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарната договорка от 2015 година, за която европейските поддръжници, Франция, Германия и Англия, обявиха, че ще се придържат. Нетаняху назова това съглашение " злополучие ".

" Ще отида в Европа идната седмица. Ще се срещна с немския канцлер Ангела Меркел, френския президент Емануел Макрон и вероятно английския министър председател Тереза ​​Май ", съобщи той.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че се отхвърля от нуклеарното съглашение, приключено под неговия предходник Барак Обама, тъй като не обгръща програмата на Иран за балистични ракети, въздействието й в прилежащите страни или решаването на случая, откакто договорката стартира да изтича през 2025 година.

Френските дипломати обявиха, че Иран ще бъде основен въпрос, когато Нетаняху посети Париж на 5 юни и когато се срещне с Меркел в Берлин.

Тъй като решението на Тръмп да се откаже от нуклеарната договорка, европейските страни се пробват да подсигуряват, че Техеран получава задоволително изгоди, с цел да го убеди да поддържа съглашението. Иран притиска Европа към пакет от стопански ограничения, с цел да компенсира последствията от изтеглянето на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР