Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна с президента на Франция,

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна с президента на Франция,
Коментари Харесай

Нетаняху посети Франция на фона на палестински протести

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се срещна с президента на Франция, бизнес водачи и членове на френската еврейска общественост по време на пътешестване до Париж, заяви АП.

Посещението стартира със среща на вечеря в Елисейския замък, където офисът на френския президент Еманюел Макрон съобщи, че възнамерява да показа " солидарността на Франция с Израел пред лицето на тероризма ", само че също по този начин акцентира " нуждата всички да заобикалят ограничения, които е евентуално да нахранят серпантина на насилието. Макрон също по този начин предлага да помогне за съживяването на от дълго време закъсалия разговор сред израелци и палестинци.

Визитата на Нетаняху разгневи палестинските поддръжници на фона на новата вълна на принуждение в Близкия изток. Пропалестински деятели възнамеряват митинг в Париж в събота, с цел да осъдят решението на Макрон да одобри Нетаняху в подобен неустойчив миг в спора в Близкия изток. Демонстрантите споделят, че също по този начин ще стачкуват против изискванията в пандизите в Израел за палестински екстремисти, в това число изолираност и ограничавания за фамилни визити.
 Израел отново смъкна ракета, изстреляна от Газа
Израел отново смъкна ракета, изстреляна от Газа

Отново напрежение в района

Пътуването на Нетаняху идва по време на един от най-смъртоносните интервали на израелско-палестинския спор от години . Израелска военна офанзива предходната седмица умъртви 10 палестинци, множеството от които бойци, само че също по този начин и 61-годишна жена. Палестинско нахлуване със пукотевица ден по-късно пред синагога в източен Йерусалим умъртви седем души, в това число 14-годишен.

Боевете се трансферираха в линията Газа. Преди идването на Нетаняху в Париж израелски самолети удариха завод за произвеждане на ракети в Ивицата Газа рано в четвъртък, оповестиха израелските военни, часове откакто палестински екстремисти изстреляха ракета към Израел.

Макрон и Нетаняху разговаряха в неделя след съдбовната палестинска пукотевица покрай синагога в Йерусалим.
 Нетаняху даде обещание мощен и бърз отговор на офанзивата в Йерусалим
Нетаняху даде обещание мощен и бърз отговор на офанзивата в Йерусалим

" Хамас " пое отговорност и се оправда с офанзива на Западния бряг

Нетаняху е началник на най-дясното държавно управление на Израел, което е подкрепено от ултранационалистически партии, които дадоха обещание да заемат твърда позиция против палестинците и да засилят строителството на селища на Западния бряг. Неговото държавно управление също по този начин подхваща огромни промени в правосъдната система на Израел , което срещна рецензии.

При заминаването си за Франция Нетаняху сподели, че ще бъдат " основната тематика на нашия диалог ", когато се срещне с Макрон.

Макрон разкритикува неналичието на бистрота на Иран във връзка с нуклеарните му действия и предизвести, че поддръжката му за войната на Русия в Украйна е изложила Иран на нови наказания и възходяща изолираност .

Докато беше в Париж, Нетаняху сподели, че ще се срещне с френски бизнес водачи, които се интересуват от вложения в Израел, както и представители на еврейската общественост, преди да си тръгне в събота вечерта.

По-рано тази седмица френското държавно управление започва проект, ориентиран към по-добра битка с расизма и антисемитизма , в това число речта на омразата, разпространяваща се онлайн, и повишение на осведомеността за Холокоста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР