Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна днес в Кремъл с

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна днес в Кремъл с
Коментари Харесай

Нетаняху се срещна в Кремъл с Путин

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се срещна през днешния ден в Кремъл с съветския президент Владимир Путин, съобщи Франс прес. Основната тематика на диалога сред двамата водачи бе обстановката в Сирия. Иран е най-голямата опасност за стабилността в Близкия изток, предизвести Нетаняху при започване на срещата.

Той акцентира решимостта на Израел да не допусне трайно иранско наличие в Сирия. Изключително значимо е да се води разговор по въпросите на сигурността в Близкия изток, посочи от своя страна Путин.

В делегацията на израелския министър председател са ръководителят на Съвета за национална сигурност Меир бен Шабат и шефът на израелското военно разузнаване Тамир Хейман. Иран, ливанското шиитско придвижване Хизбула и Русия са главните съдружници на президента Башар ал Асад в спора в Сирия, напомня Франс прес.

Днешната среща ще е първият по-дълъг диалог сред Путин и Нетаняху след 17 септември предходната година, когато сирийската противовъздушна защита по простъпка смъкна съветски боен аероплан по време на интервенция на израелската бойна авиация.
Инцидентът докара до съществено напрежение сред Русия и Израел, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР