Израелският премиер Бенямин Нетаняху, съпругата му Сара и синът им

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху, съпругата му Сара и синът им
Коментари Харесай

Семейството на премиера на групов разпит

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, брачната половинка му Сара и синът им Яир са подложени на разпит за хипотетична държавна помощ на най-голямата израелска телекомуникационна компания "Безек ", съобщи Reuters.

Разпитът на Нетаняху се прави в резиденцията на премиера в Ерусалим, а Сара и Яир са разпитвани в полицейското ръководство в град Лод.

Сара и Бенямин Нетаняху са разпитвани като обвинени, а синът им единствено дава показания, твърди неизвестен полицейски източник.



Корупционното дело се отнася до приемането на разпореждания, облагодетелствали "Безек " със стотици милиони долари. В подмяна на това известният информативен уебсайт на компанията е обезпечил удобно отразяване на Нетаняху и фамилията му.

Бившият медиен консултант на израелския министър председател Нир Хефец и някогашният общоприет шеф на министерството на връзките Шломо Филбер са подписали съглашения да свидетелстват за обвиняването по този случай.



Нетаняху отхвърля изрично да е правил нещо неправилно, заявявайки, че не е имал въздействие върху решенията, отнасящи се до "Безек " и че те са били взети от професионална комисия.

От ноември 2014 година до февруари 2017 година Нетаняху е бил министър на връзките.

Полицията към този момент предложи повдигането на обвинявания за корупция против Нетаняху при два други случая. Решението обаче би трябвало да бъде взето от израелския основен прокурор Авишай Манделблит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР