Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди в интервю за Си Ен

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди в интервю за Си Ен
Коментари Харесай

Нетаняху: всяка намеса на Върховния съд в съдебната реформа крие опасност за Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести в изявление за Си Ен Ен, че Израел ще навлезе в „ непознати води “, в случай че Върховният съд предприеме стъпката да анулира новия закон, отнемащ правото на висшите съдии да блокират държавни решения, съобщи ДПА.

„ Става дума за обстановка или допустима обстановка, която, в случай че би трябвало да го обясня с американски понятия, би изглеждала все едно Върховният съд на Съединени американски щати да вземе някоя от поправките в американската конституция и да я анулира “, сподели Нетаняху. „ Надявам се да не стигаме до такава степен. “

Премиерът не посочи дали държавното управление му ще се подчини на решението на съда ако израелският Върховен съд реши да анулира противоречивия законов текст.

Дясното религиозно държавно управление на Израел упреква правосъдната власт, че оказва прекомерно огромно въздействие върху политическите решения и по тази причина желае да отслаби пълномощията на съда. Законът, признат като част от препоръчаната от Нетаняху правосъдна промяна, лишава правото на висшите съдии да анулират решения на държавното управление или на обособени министри на съображение, че „ са юридически голословни “.

Израел няма конституция, а се ръководи въз основа на общ брой от съществени закони, които имат висша юридическа мощ. Премахването на по този начин наречения стандарт за юридическа аргументираност на процедура съставлява корекция на един от тези съществени закони.

В израелската история няма случай сходен закон да е бил отменян от Върховния съд. Ако съдът се опълчи на прокарания от държавното управление нормативен акт, може да се стигне до конституционна рецесия, тъй като границите сред пълномощията на обособените управляващи към този момент няма да бъдат тъкмо избрани.

В друго изявление, този път за „ Ей Би Си Нюз “, министър председателят съобщи, че признатата тази седмица законодателна корекция е дребна промяна в един „ активистки “ съд.

Той стигна и по-далеч и назова изказваните от съперниците на закона безпокойства „ глупави “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР