Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди днес, че е готов за

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди днес, че е готов за
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел е готов да направи много повече в ивицата Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести през днешния ден, че е подготвен за нови дейности в линията Газа след израелските удари, подхванати в отговор на ракетен обстрел, ранил седем души покрай Тел Авив, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мога да ви кажа, че сме подготвени да създадем доста повече. Ще създадем всичко належащо, с цел да защитим нашия народ и нашата страна ", съобщи Нетаняху в посланието си към годишната конференция на авторитетното произраелско лоби в Съединени американски щати - Американско-израелския комитет за публични връзки (AIPAC). Нетаняху се обърна към участниците във форума посредством видеоконферентна връзка от Израел, защото поради усилването на напрежението в Газа той редуцира визитата си в Съединени американски щати.

След ракетен обстрел на израелска територия от Газа израелските военновъздушни сили нанесоха удари по десетки обекти на Хамас и по-малката формация " Ислямски джихад ". Мишените включваха многоетажна постройка в град Газа, която съгласно Израел е била употребена за щаб на военното разузнаване на Хамас и за офис на нейния водач Исмаил Хания.

Държавното израелско радио " Кан " заяви през днешния ден, че през вчерашния ден, по време на визитата си в Съединени американски щати, Нетаняху е разискал с американския президент Доналд Тръмп своите оферти за изтеглянето на иранските сили от Сирия, съобщи ТАСС. По-рано Нетаняху е обсъждал предложенията си за извеждане на задграничните сили от Сирия и с съветския президент Владимир Путин. Израелският водач се надява, че Москва и Вашингтон ще одобряват изложените от него общи положения, в това число евакуиране на иранските сили от Сирия, заяви радио " Кан ", без да дава детайлности за предложенията на Нетаняху, съобщи ТАСС.

Днес ситуацията в линията Газа е спокойна, само че Нетаняху би трябвало да реши какво да прави по-нататък: да спре с ответните ограничения или да предприеме нови дейности с риск от ескалация две седмици преди парламентарните избори в еврейската страна, показва Агенция Франс Прес.

Израелската войска и палестински групировки продължиха враждебните дейности до тази заран, макар обявeното преустановяване на огъня, заяви Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР