Израелският премиер Бенямин Нетаняху покани президента Джо Байдън да посети

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху покани президента Джо Байдън да посети
Коментари Харесай

Израел и САЩ обсъждат възможно посещение на Байдън, след като Нетаняху отправи покана

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предложения президента Джо Байдън да посети Израел скоро и двете страни разискват тази опция, сподели източник, осведомен с въпроса, сподели пред CNN.

Не беше ясно до каква степен са напреднали полемиките или по кое време може да се случи вероятно пътешестване.

Белият дом съобщи в неделя, че няма нови проекти за пътешестване от президента за оповестяване. „ Нямаме нови пътувания за оповестяване “, сподели представителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.

Ако се реализира, едно пътешестване ще се равнява на трагична проява на поддръжка от страна на Байдън за Израел, до момента в който страната дава отговор на опустошителните офанзиви от Хамас през предишния уикенд.

Израел алармира, че се готви за сухопътна инвазия в Газа, макар че филантропичната рецесия в крайбрежния палестински анклав нараства. Байдън прикани за отбрана на цивилните, а Съединени американски щати работят за облекчение на дефицита на храна, вода и газ.

Посещението на Байдън също би означавало обръщение към други играчи в района, в това число подкрепяната от Иран Хизбула, че не би трябвало да ескалират още повече спора.

Пътуването ще последва дипломацията на совалката с високи залози на държавния секретар Антъни Блинкен, който пътува със аероплан сред страните в района през последните няколко дни. Президентът евентуално ще пристигна с обръщение, сходно на това на неговия върховен посланик, в това число нуждата от отбрана на живота на цивилни.

Байдън беседва в събота както с Нетаняху, по този начин и с президента на палестинската власт Махмуд Абас. Това беше петият телефонен диалог на Байдън с Нетаняху след нападението предишния уикенд.

Съединени американски щати оповестиха в събота, че изпращат втора ударна група самолетоносачи в източното Средиземноморие, с цел да „ възпират враждебни дейности против Израел или всевъзможни старания за разширение на тази война “, съгласно министъра на защитата Лойд Остин.

Тази история е обновена с спомагателна информация.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР