Израелският премиер Бенямин Нетаняху отлетя днес за Москва за 5-часово

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отлетя днес за Москва за 5-часово
Коментари Харесай

Нетаняху се оплаква на Путин: Иран превръща Ливан в голяма ракетна площадка

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отлетя през днешния ден за Москва за 5-часово посещаване, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин, като по думите на Нетаняху, двамата ще разискват двустранната военна съгласуваност в Сирия в лицето на опитите на Иран да укрепи силите си там, оповестяват израелски медии.

" Това е нещо, против което ние изрично се противопоставяме и на което се стремим да сложим край ", разяснява Нетаняху преди да отлети за Русия.

По думите му, той и Путин също по този начин щели да беседват за " набезите " на Иран в Ливан, който е комшия на Израел от север. Според него Иран се опитвал " да трансформира Ливан в една огромна ракетна площадка, площадка за произвеждане на прецизни ракети против Държавата Израел. Това е нещо, което не сме подготвени да толерираме ".

Нетаняху добави, че военната съгласуваност сред Израел и Русия е от значително значение и тя продължава.

Премиерът е придружаван от министър Зеев Елкин, който е член на кабинета по сигурността и за който се счита, че има близки връзки с съветските управляващи.

Срещата сред Путин и Нетаняху се чака да бъде фокусирана главно върху военната консолидация на Иран в Сирия и ултиматумът на американския президент Доналд Тръмп към Европа за смяна на нуклеарното съглашение с Техеран.

Израелската делегация също по този начин ще се стреми да разбере по какъв начин Русия вижда бъдещото си присъединяване в района и какъв брой изрично се опълчва на американския опит за преразглеждане на нуклеарното съглашение. По-конкретно, предполагайки, че руснаците ще се опълчват на каквито и да е промени в съглашението с Иран, Нетаняху желае да откри какъв брой те са склонни да се съгласят с Израел по този въпрос. Еврейската страна е неприкрит критик на нуклеарното съглашение с Иран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР