Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини Иран, че се стреми да

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини Иран, че се стреми да
Коментари Харесай

Нетаняху: Иран се стреми да извърши ракетни атаки срещу Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна Иран, че се стреми да се снабди с опция да изстреля от Йемен против Израел ракети с точно ориентиране, съобщи Ройтерс.

Нетаняху насочи тези обвинявания през вчерашния ден, без да навлиза в детайлности, до момента в който в Израел гостуваха министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин и съветникът в Белия дом Джаред Къшнър. "Иран желае да създаде ракети с точно ориентиране, които могат да поразят всяка цел в Израел с акуратност пет до 10 метра ", сподели министър председателят в тирада в Ерусалим. По думите му желанията на Техеран да употребява Ирак, Сирия, Ливан и Йемен като бази за ракетни офанзиви против Израел е "голяма, огромна опасност ".

Преди срещата си с Мнучин и Къшнър израелският министър председател удостовери съмненията на своята страна, споделяни от Вашингтон, че Иран се пробва да достави ливанската шиитска формация "Хизбула " с ракети с точно ориентиране. Според него иранският режим към този момент е направил това в Йемен за да нападна оттова Израел, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Стивън Мнучин съобщи на взаимната конференция след срещата с Нетаняху, че Съединени американски щати ще засилят глобите против Иран и че акцията на администрацията на президента Тръмп за "максимален напън " цели да спре иранската експанзия в Близкия изток, добави АП. Мнучин не посочи в каква форма ще бъдат тези наказания и по кое време ще бъдат осъществени. "Ние не вършим това, с цел да навредим на народа на Иран; ние вършим това, с цел да спре Иран своите нездравословни действия и да изнася тероризъм, да се стреми да сътвори нуклеарни оръжия и ракети ", разясни финансовият министър на Съединени американски щати.

Освен с Нетаняху Джаред Къшнър се срещна през вчерашния ден и с главния му политически съперник Бени Ганц, водач на центристката коалиция "Синьо и бяло ", означи АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР