Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини Иран, че планира да разположи

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини Иран, че планира да разположи
Коментари Харесай

Нетаняху: Иран разполага оръжия в Сирия, за да унищожи Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна Иран, че възнамерява да разположи " доста рискови оръжия " в Сирия, с цел да унищожи Израел, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Режимът в Техеран се стреми в този момент да разположи доста рискови оръжия в Сирия за да ни унищожи ", съобщи Нетаняху, представен от Франс прес, на тристранна среща на върха в кипърската столица Никозия с президента на Кипър Никос Анастасиадис и гръцкия министър-председател Алексис Ципрас.

Израелският министър председател упрекна Иран, че желае да се снабди с военноморски бази и да разположи подводници в Средиземно море. " Това е явна опасност за всички ни ", предизвести той.

През последните седмици Нетаняху предизвести, че Израел няма да допусне Иран да откри военно наличие в Сирия, където от 2011 година бушува война.

Миналата седмица израелският министър на защитата Авигдор Либерман съобщи, че Израел не счита да се бърка във вътрешните работи на Сирия, само че няма да разреши на Иран да създадеа на сирийска територия военни бази, ориентирани против него, отбелязва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР