Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща да се бори до победа

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща да се бори до победа
Коментари Харесай

Израелският премиер: Ще се борим до победа в Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание " да се бори до победа " в Газа, давайки знак, че няма да прекъсне въздушните удари и предстоящата сухопътна интервенция в анклава, откакто палестинската ислямистка формация " Хамас " освободи две американски заложнички, съобщи Ройтерс.
Джудит и Натали Раанан – майка и щерка, които бяха отвлечени от бойци от " Хамас " на 7 октомври, към този момент се събраха със свои родственици в Израел. Те са първите похитени, чието освобождение е доказано и от двете страни в спора.
" Двама от нашите похитени са си вкъщи. Не се отхвърляме от напъните да върнем всички отвлечени и изчезнали. В същото време ще продължим да се борим до победа ", съобщи тази нощ Нетаняху.
Израел е разположил танкове и войски наоколо до Газа, които се готвят да нападат палестинския анклав по суша. При израелските въздушни удари против Газа до момента са убити минимум 4137 палестинци, в това число стотици деца, а над 1 000 000 цивилни са разселени, сочат данни на палестински публични лица.
Междувременно американският президент Джо Байдън не чу добре въпроса на кореспондент, който го попита дали Израел би трябвало да отсрочи възможна сухопътна инвазия в Газа, до момента в който не се освободят още заложници, и отговори с " да ". Въпросът беше заложен, до момента в който Байдън се качваше по стълбите на държавния аероплан " Еър форс 1 ".
" Президентът беше надалеч от нас. Той не е чул целия въпрос, който звучеше по този начин: " Бихте ли желали да видите повече заложници освободени, " съобщи по-късно шефът по връзките на Белия дом Бен Лаболт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР