Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза снощи в телефонен разговор на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза снощи в телефонен разговор на
Коментари Харесай

Нетаняху каза на Байдън, че Израел ще поднови операцията в Газа с пълна сила след изтичане на временното примирие

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели нощес в телефонен диалог на американския президент Джо Байдън, че Израел ще възобнови интервенцията си в Газа с цялостна мощ, незабавно щом изтече краткотрайното помирение с Хамас, съобщи Ройтерс.

Нетаняху обаче е споделил още, че би приветствал удължение на примирието, в случай че това облекчи освобождението в допълнение на по десетзаложници дневно, както беше контрактувано с постигнатото с посредничеството на Катар съглашение с Хамас.

Двамата водачи са се споразумели да " продължат да работят за гарантиране на освобождението на всички заложници ", заяви Белият дом.

Междувременно Джо Байдън съобщи през вчерашния ден, че четиригодишно американско момиченце, държано като пленник в Газа, е освободено и е върнато в Израел в границите на примирието, съобщи Ройтерс. Байдън съобщи, че заложничката Абигейл Едан е станала очевидец по какъв начин родителите ѝ са били убити от бойци на Хамас по време на офанзивата на 7 октомври в Израел и от този момент е държана като пленник. " Това, което е претърпяла, е немислимо ", сподели Байдън на конференция.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР