Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че ако спечели изборите, ще

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че ако спечели изборите, ще
Коментари Харесай

Нетаняху се закани на Западния бряг

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че в случай че завоюва изборите, ще анексира еврейските селища от Западния бряг, съобщи "Дойче веле ".
За разлика от Голанските възвишения и Източния Йерусалим, които Израел е завзел по време на Шестдневната война против обединението от арабските страни през 1967 година и по-късно анексира, той към момента не е разширил суверенитета си към еврейските селища на Западния бряг.
Отговорът е "да ". Ще ползвам суверенитет, сподели министър председателят.
Съединени американски щати към този момент признаха израелския суверенитет над Голанските възвишения. Актът на президента Доналд Тръмп провокира реакциите на Русия, Иран, Сирия и други страни от района в това число Секретен сътрудник на Организация на обединените нации. Европейският съюз също отхвърли да се причисли, като ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини съобщи, че Европейски Съюз не признава израелския суверенитет над Голанските възвишения.
Последните социологически изследвания преди предварителните парламентарни избори в Израел демонстрираха, че Бени Ганц, водач на центристката партия "Синьо и бяло ", води пред партия "Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху, само че актуалният министър-председател е в по-добра позиция да образува идващото държавно управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР