Израелският премиер Бенямин Нетаняху и лидер на партията "Ликуд" е

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху и лидер на партията "Ликуд" е
Коментари Харесай

Израелският премиер поиска помощ от свой ексминистър за съставяне на кабинет

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и водач на партията "Ликуд " е провел среща с някогашния си министър на защитата и лидера на групировката "Наш дом Израел " Авигдор Либерман.

Разговорите са приключили през днешния ден към 11 часа българско време и на тях министър-председателят на еврейската страна е предложил на събеседника си да стане член на проектирания нов кабинет отпред с Нетаняху. "Не можем да кажем, че има пробив ", са декларирали от "Ликуд ".

Либерман от своя страна е бил сбит. "Говорихме си за доста неща ", е споделил той пред израелската редакция на нюзру.

До диалозите в четвъртък се е стигнало след неуспеха на предстоящата през вчерашния ден среща сред Нетаняху и лидера на партията "Синьо и бяло " Бени Ганц. Заради неналичието на съглашение сред водачите на партиите, получили най-вече депутати в 120-местния Кнесет на изключителния избор на 17 септември (31 и 33 съответно), близкоизточната страна се е изправила пред риска да организира предварителни парламентарни избори за трети път през тази година.

Либерман е бил боен министър до ноември м.г. Той е подал оставка в символ на митинг против подписаното от Нетаняху и радикалната палестинска формация ХАМАС помирение. Излизането на министъра от кабинета на Нетаняху е довело до държавна рецесия и изборите през април.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР