Израелският премиер Бенямин Нетаняху е наредил на военните да разработят

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е наредил на военните да разработят
Коментари Харесай

Израел удари град Рафах, където се приютиха много от избягалите жители на Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е наредил на военните да разработят двоен проект -  за изтегляне на цивилни от град Рафах , в южната част на линията Газа, и за победа над останалите елементи на " Хамас " , съобщи Ройтерс.

Това се случва на фона на растящия интернационален напън върху Израел.



В петък израелската войска нанесе гибелен въздушен удар в Рафах , последното място в анклава, където жителите на линията Газа откриха леговище . Властите в Тел Авив подцениха предизвестията, отправени от американския президент Джо Байдън и филантропичните групи, които споделиха, че ще има огромен брой жертви измежду цивилното палестинско население, в случай че израелските сили нападат града.

Международното безпокойствие за ориста на хиляди разселени поданици на линията Газа, които откриха леговище в Рафах, се ускори, откакто Израел заплаши със сухопътна интервенция в града, покрай границата с Египет.



Вашингтон сподели през вчерашния ден, че няма да поддържа израелска военна интервенция в Рафах, без да се обърне дължимото внимание на тежкото състояние на цивилните там, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разказа отговора на Израел на офанзивите на " Хамас " от 7 октомври като „ прекален ", отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР