Израелският премиер Бенямин Нетаняху е наредил доставките на хуманитарна помощ

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е наредил доставките на хуманитарна помощ
Коментари Харесай

Нетаняху нареди доставките на хуманитарна помощ за Ивицата Газа да бъдат увеличени

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е наредил доставките на филантропична помощ за линията Газа доста да бъдат увеличени.

Това става дни откакто от Вашингтон сложиха ултиматум на Тел Авив - до 30 дни или да подобрят филантропичната обстановка в палестинския анклав, или ще изгубят американската военна помощ.

Съобщава се, че на ден в Газа ще бъдат допускани към 250 камиона с помощи. Въпреки първичната вяра, че войната може и да завърши след ликвидирането на водача на Хамас Яхия Синуар, към този момент Израел не възнамерява да се изтегля.

Нетаняху назова убийството на Синуар " началото на края на войната ", само че акцентира, че до освобождението на заложниците бойните дейности ще продължат.

Ситуацията в Близкия изток е основна част и в предизборната акция в Съединените щати, и двамата претенденти за Белия дом също разясниха гибелта на архитекта на офанзивите от 7 октомври:

" Тази година станахме очевидци на кошмарни опустошения и гибел в Газа и Ливан. Сега, когато Синуар е мъртъв, се надяваме да забележим поврат в хода на войната. Това е късмет войната в Газа да завърши и този късмет не трябва да бъде пропускан ", съобщи Камала Харис, претендент за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия.

" Той не беше добър човек и това се случва с хора като него. Сега към този момент всичко ще бъде по-лесно. По-лесно и да се приказва с Нетаняху. Знаете ли - той ми се обади, да обади ми се, само че още не съм разговарял с него ", добави Доналд Тръмп, претендент за президент на Съединени американски щати от Републиканската партия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР