Израелският премиер Бенямин Нетаняху беше изписан от болница след спешна

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху беше изписан от болница след спешна
Коментари Харесай

Израелският премиер Нетаняху бе изписан от болница

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху беше изписан от болница след незабавна интервенция за слагане на пейсмейкър.

Г-н Нетаняху беше признат в медицинския център в Шеба в събота вечерта.

Неговата хоспитализация пристигна преди основно гласоподаване, което се чака в Народното събрание в понеделник по отношение на противоречивите проекти за главен ремонт на израелската правосъдна система. Протестите против промяната обгърнаха Израел, като доста служащи дадоха обещание да стачкуват, в случай че тя се реализира. Във видео в неделя след интервенцията господин Нетаняху сподели, че е в „ чудесно здраве “ и възнамерява да бъде в Народното събрание за вота.

Гласуването ще съставлява конфликт сред твърдолинейната религиозно-националистическа коалиция и елементи от израелското общество. Парламентът стартира разискване на мощно оспорвания законопроект за ограничение на пълномощията на Върховния съд в неделя. Един по един депутатите от израелската съпротива се качиха в залата на Народното събрание, умолявайки държавното управление да се откаже от проектите си за правосъдна промяна.

През последните няколко дни видяхме десетки хиляди протестиращи да маршируват от Тел Авив към Йерусалим, с цел да се опълчват на измененията в правосъдната система, като хората извършиха основната автомагистрала.

Много протестиращи се разположиха в парка Сахер в Йерусалим, покрай Народното събрание, след четиридневния протестен марш.

Очакват се демонстрации покрай Народното събрание, а обединението е изправена и пред опасността от всеобщ протест на службата от хиляди военни резервисти, в това число стотици водачи от Военновъздушни сили, в случай че законът бъде признат.

Трима някогашни началник-щабове на армията и десетки високопоставени израелски чиновници по сигурността подписаха писмо в събота, в което подлагаха на критика проектите на държавното управление за правосъдна промяна и подкрепяха резервистите.

„ Това законодателство унищожава общите основи на израелското общество, раздира хората, разпуска армията и нанася съдбовна щета на сигурността на Израел “, се споделя в писмото.

Братята по оръжие, които съставляват 10 000 резервисти, показаха разочарованието си от проектите на държавното управление.

„ Опитахме всичко, тук теглим чертата “, сподели Еял Наве, един от водачите на Brothers in Arms.

„ Ние се заклехме да служим на кралството, а не на краля “, сподели господин Наве. Обръщайки се непосредствено към господин Нетаняху, той сподели: „ Вие и единствено вие сте виновни за това, което се случва тук. Имахме религия в държавното управление, само че държавното управление ни разруши.

„ Няма да послужвам непринудено в диктаторска страна “, добави господин Наве.

Бойкот от толкоз огромен брой би засегнал съществено оперативния потенциал на израелската войска и по тази причина това се преглежда като един от най-важните моменти в антиправителственото протестно придвижване до момента.

Върховният съд на Израел е единственият източник на надзор върху потреблението на властта от държавното управление.

Критиците на господин Нетаняху се тормозят, че промяната съществено ще подкопае израелската народна власт, като отслаби правосъдната система.

Поддръжниците на промените настояват, че Върховният съд е станал все по-активен през десетилетията, възпрепятствайки политиките на демократично определените държавни управления. Те упрекват съдиите, че вземат политически обосновани решения.

Но мнозина се тормозят, че министър-председателят - който сега е изправен пред обвинявания в корупция, които той отхвърля - се пробва да употребява правосъдната промяна, с цел да осуети личните си правни проблеми.

Г-н Нетаняху изрично отхвърля сходни обвинявания.

Мерав Михаели, някогашен държавен министър, който ръководи израелската Лейбъристка партия, сподели, че " малко болшинство " от политици " идват в действителност да съсипят страната Израел ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР