Израелският парламент гласува за приемане на спорния план за съдебна

...
Израелският парламент гласува за приемане на спорния план за съдебна
Коментари Харесай

Израелският парламент прие спорна съдебна реформа на фона на масови протести

Израелският парламент гласоподава за приемане на противоречивия проект за правосъдна промяна на формираното от религиозни и националистически партии дясно държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху, макар всеобщите митинги, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Решението става на фона на продължаващи към този момент няколко седмици всеобщи митинги срещу кабинета. И през вчерашния ден десетки хиляди израелци излязоха по улиците, с цел да се разгласят против проектозакона.

 

Опозицията в Кнесета изрази решителност " да се бори за душата на нацията ", а десетки хиляди израелци за следващ път се събраха пред постройката на Народното събрание, протестирайки против проектозакона. Депутатите спореха до късно през нощта, преди препоръчаните промени да бъдат признати на първо четене.

" Невероятна нощ и необикновен ден ", написа в Туитър Нетаняху след предварителното гласоподаване.

Събирайки поддръжка от 64 гласа в 120-местния Кнесет за измененията, наподобява доста евентуално Нетаняху да реализира дефинитивно приемане на проектозакона, предусещащ две основни промени - усилване на въздействието на държавното управление върху избора на съдии и ограничение на опциите на Върховния съд да анулира препоръчани от кабинета закони.

Социологическите изследвания сочат, че множеството израелци желаят промяната да бъде или забавена, с цел да има необятен спор по нея, или напряко отсрочена. След противоречивото гласоподаване израелската валута - шекелът, изгуби 1 % от цената си по отношение на $, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР