Израелският опозиционер Сади Бен Шитрит е сравнил премиера на страната

...
Израелският опозиционер Сади Бен Шитрит е сравнил премиера на страната
Коментари Харесай

Израелски опозиционер сравни премиера на страната с Хитлер

Израелският опозиционер Сади Бен Шитрит е сравнил премиера на страната Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и с Адолф Хитлер, написа локалният в. Аарец.

Един от водачите на придвижването Crime Minister (министър-престъпник, игра на думи с британския термин за министър-председател Рrime Minister) през вчерашния ден на протест пред резиденцията на ръководителя на органа на изпълнителна власт в Ерусалим е декларирал, че министър председателят на еврейската страна е преследвал евреите, както е правил и лидерът на Третия райх.

"През 30-те години на предишния век в Германия е управлявал един човек, който е потискал нашия народ. Ти, Биби (умалително от Бенямин), водиш безусловно същата политика. Оставка! ", е изкрещял Шитрит през мегафон.

От Crime Minister не са коментирали изявлението на Сади Бен Шитрит.

От държавното управление на Израел са декларирали, че думите на опозиционера са прекрачили всички вероятни граници. "Става дума тирада на омразата. Ние сезирахме съответните органи за започване на следствие против човек, сравнил премиера с Хитлер ", е споделил представител на кабинета.

В Израел преди няколко месеца са почнали демонстрации с искане за оставка на Нетаняху и неговото държавно управление. Поводът за митингите са били каузи против премиера, упрекнат в корупция, финансови злоупотреби и други закононарушения. Той изрично е отхвърлял обвиняванията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР