Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че Хамас е отхвърлил всички

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че Хамас е отхвърлил всички
Коментари Харесай

Нетаняху: „Хамас“ отхвърли всяко наше предложение в преговорите за примирие в Газа

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че " Хамас " е отхвърлил всички детайли на предлагането за преустановяване на огъня в Газа, което би спомогнало за освобождението на заложниците.

„ Хамас отхвърли всичко... Надявам се това да се промени, тъй като желая заложниците да бъдат освободени ", сподели Нетаняху на конференция.

Това сложи под подозрение опцията за пробив един ден откакто Държавният департамент уточни, че е „ време да се завърши тази договорка ", съобщи Агенция Франс Прес.

„ Опитваме се да намерим някаква област, в която да стартираме договарянията. Те ( " Хамас " ) отхвърлят да създадат това... (Казаха), че няма защо да се приказва ", добави министър председателят.

Нетаняху е подложен на спомагателен вътрешен и интернационален напън да подписа договорка, която да освободи израелските заложници, откакто управляващите оповестиха гибелта на шестима, чиито тела бяха открити от тунел в южната част на Газа.

Нетаняху съобщи, че израелските сили ще запазят контрола над коридора „ Филаделфия " по границата сред Египет и Газа, като се зарече „ да не се поддава на напън " по този въпрос.

" Хамас " упорства за цялостно евакуиране на Израел от региона като част от договарянията в застой с посредничеството на Съединени американски щати, Катар и Египет.

Нетаняху удостовери позицията си по отношение на коридора „ Филаделфия ", само че също по този начин настоя, че той не е единствената противоречива точка.

По думите му без отговор остават и въпросите за това какъв брой палестински пандизчии ще бъдат освободени в подмяна на заложниците, дали Израел може да наложи несъгласие върху освобождението на някои пандизчии и къде би трябвало да отидат освободените пандизчии.

„ Целият въпрос не е решен ", сподели той.

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР