Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че е определена дата за

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че е определена дата за
Коментари Харесай

Нетаняху: Имаме дата за инвазията в Рафах

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че е избрана дата за сухопътна атака в Рафах, който съгласно Израел е една от последните замъци на " Хамас " в Газа.

Около 1,5 млн. поданици на Газа се укриват в града, който до момента не е преживявал огромна израелска сухопътна офанзива.

Нетаняху не сподели по кое време ще се случи нашествието, само че повтори, че успеха над бойците на " Хамас " изисква влизане в Рафах и очистване на терористичните батальони там.

" Това ще се случи - има избрана дата ", сподели той във видеоизявление.

Той приказва в миг, когато договарянията в Кайро за преустановяване на огъня в Ивицата Газа и договорка за заложниците наподобява набираха скорост.

Нетаняху е подложен на напън вкъщи от извънредно десните си съдружни сътрудници, които са ядосани от диалозите за помирение, както и от изтеглянето на израелските войски от южната част на Газа в неделя.

" Днес получих обстоен отчет за договарянията в Кайро ", съобщи Нетаняху.

" Работим от самото начало, с цел да реализираме задачите си, преди всичко освобождението на всички наши заложници и постигането на цялостна победа над Хамас. "

В понеделник Белият дом заяви, че договарящите в египетската столица са показали на Хамас предложение за преустановяване на огъня в линията Газа и договорка за освобождение на заложниците.

" Сега от " Хамас " ще зависи дали ще се оправи ", сподели той, като дефинира договарянията като " съществени ".

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР