Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди за потенциален „исторически скандал“, ако

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди за потенциален „исторически скандал“, ако
Коментари Харесай

Нетаняху: Арест на израелски военни от Международния съд ще гарантира исторически скандал

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предизвести за евентуален „ исторически скандал “, в случай че Международният углавен съд издаде заповеди за арест на израелски чиновници за хипотетични военни закононарушения във войната против Газа, до момента в който Газа продължава да страда от огромни опустошения и филантропични рецесии, с обвинявания в геноцид, отправени против Израел в Международния съд.
„ Възможността те да издадат заповеди за арест за военни закононарушения против командири на ИД (Израелските отбранителни сили) и държавни водачи, тази опция е скандал от исторически мащаб “, сподели Нетаняху.
„ Искам да изясня едно нещо: никое решение, нито в Хага, нито където и да било другаде, няма да навреди на решимостта ни да реализираме всички цели на войната – освобождение на всички наши заложници, цялостна победа над Хамас и заричане, че Газа към този момент няма да съставлява опасност за Израел “.
Повече от шест месеца след израелската война големи елементи от Газа лежаха в руини, тласкайки 85% от популацията на анклава към вътрешно разселване на фона на осакатяваща обсада на храна, чиста вода и медикаменти, съгласно Организация на обединените нации.
Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд. Временно решение от януари подреди на Тел Авив да спре геноцидните дейности и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ се дава на цивилни в Газа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР